Ecografia si mamografia

ECOGRAFIA

Este o metoda non-invaziva de analiza a sanului cu ajutorul ultrasunetelor, singura relevanta pentru femeile cu varsta sub 35 de ani, la care tesutul glandular mamar este prea dens pentru a putea obtine rezultate concludente despre sanatatea sanilor cu ajutorul mamografiei.

Dureaza aproximativ 5 minute, nu doare deloc si poate fi realizata la cererea ta, fara a avea nevoie de trimitere de la medic. Sigur, varianta cea mai buna este ca ecografia sa fie recomandata in urma unui examen clinic efectuat de medic.

Tehnica examinarii ecografice este facila, se realizeaza cu ajutorul unei sonde de examinare ecografica pe care se aplica un gel special. Se examineaza toata suprafata mamara, inclusiv regiunile axilare, astfel incat sa poata fi descoperite eventualele leziuni. Eventuale modificari sunt inregistrate fie pe o hartie speciala (fotografie), fie pe un CD, astfel incat la o examinare ulterioara sa existe posiblitatea compararii rezultatelor obtinute.

MAMOGRAFIA


Este o radiografie speciala a sanului realizata cu ajutorul razelor X care ajuta la detectarea modificarilor la nivelul structurii sanului, cu cativa ani inainte de aparitia unor semne sau simptome detectabile prin examinare clinica sau autoexaminare.

Se face doar la recomandarea medicului, in functie de istoricul tau medical sau preventiv, in special dupa varsta de 40 de ani, cand este bine sa intri intr-un program de screening mamografic pentru cancerul de san, fiin mult mai usor sa previi decat sa tratezi.

Timpul de efectuare a mamografiei este variabil, fiecare expunere dureaza cateva secunde si se recomanda minim doua imagini pentru fiecare san.

S-ar putea sa fie o senzatie neplacuta, dar pentru a reduce disconfortul, este bine sa nu faci mamografia imediat, inaintea, in timpul sau imediat dupa menstruatie, cand exista deja un disconfort la niveulul sanului.

Nu trebuie sa te temi de pericolul de iradiere
. Factorul de radiatie e foarte scazut si nu creste riscul aparitiei de cancer la san.

Mamografia si ecografia sunt doua metode imagistice care se completeaza, nu se exclud. Exista leziuni care din cauza densitatii tesutului glandular mamar nu pot fi identificate mamografic – pentru aceste situatii examinarea ecografica este recomandata. De asemenea, sunt leziuni la nivelul sanului care nu pot fi identificate ecografic precum microcalficicarile. Este bine ca ambele investigatii sa fie facute la recomandarea medicului astfel incat sa se reduca riscul nedescoperirii unor leziuni ale sanului.

 

temp
temp-thumb temp-thumb temp-thumb

SHOPPING CU SUFLET

Contribuie la strangerea de fonduri cumparand produse cu fundita roz. Profitul strans este donat in proportie de 100% campaniei roz, Avon achizitionand aparatura medicala si investind in depistarea precoce si educarea femeilor in privinta acestei boli.
Breloc „Fundita”
BRELOC „FUNDITA”
15 LEI

Lungime: 11,5 cm

Geanta Roz
GEANTA ROZ
20 LEI

Material: PVC Culoare: roz Dimensiuni: 56 x 37,5 cm (inchisa: 8 x 8 x 7 cm) Lungime maner: 18,5 cm Lungime cordon: 13 cm * se pliaza in forma de floare

Colier
COLIER "FUNDITA ROZ"
15 LEI

Lungime: 42 + 9 cm.

Cana roz
CANA ROZ
25 LEI

Material: por?elan, culoare: alb/roz, dimensiuni: 8,5 x 7,8 cm

Set 2 carnetele
SET 2 CARNETELE
9 LEI

Dimensiuni: 5 x 11 x 0,4 cm.

Burete de baie
BURETE DE BAIE
9 LEI

Material: poliester, culoare: roz. Dimensiuni: 10 x 10 x 9 cm.

Cercei roz
CERCEI ROZ
15 LEI

Set de 3 perechi de cercei. 1x perl? artificial? (6 mm diametru), 1 x piatr? transparent? (6 mm diametru), 1 x simbolul Campaniei Roz (dimensiuni: 1,5 x 0,7 cm).

Portfard roz
PORTFARD ROZ
20 LEI

Material PVC, culoare: roz, cu imprimeu auriu. Sistem de închidere cu fermoar. Dimensiuni: 18x7x13 cm.